LED (Light Emitting Diode), son yıllarda oldukça gelişmiş bir aydınlatma kaynağıdır.  Yarı iletken teknolojilerinin gelişmesiyle elektronik cihazlarda verimlilik oldukça artmıştır. Bu alanlardan bir tanesi de aydınlatma ürünlerinde ortaya çıkmıştır. LED teknolojisinin ilk zamanlarında geleneksel aydınlatma yöntemlerine alternatif olarak gelen LED’li aydınlatmalar artık günümüzde neredeyse tamamen ana aydınlatma kaynağı olarak kullanılmaktadır.

Muwoco, LED’li Aydınlatma tecrübesi ve yetkinlikleriyle çeşitli uygulama alanlarında tasarım ve üretim hizmetleri vermektedir. Özellikle bitki aydınlatması, ultraviyole spekturumda kürleme, kuru meyvedeki aflatoksin ayrımı, belirli dozlarda UV ışık ile dezenfeksiyon, tüketici ürünlerinde ihtiyaca yönelik genel aydınlatma çözümleri için LED modül, sürücü devreleri ve IoT tabanlı ihtiyaçlarına karşılık konsept tasarımları gerçekleştirmektedir.

Hizmetler kapsamında;

-Doğru LED’in seçimi,

-CCT, CRI, dalga boyu, lümen çıkışı, güç tüketimi hesaplamaları ve seçimleri

-Sürücü(Driver) seçimi ve/veya tasarımı

-Sabit akım, sabit gerilim ihtiyaçlarına yönelik devre tasarımları

-Şematik-PCB Layout ve 3D modelleme hizmeti

-Üretim desteği ve takibi

Bitki Aydınlatması(Grow Lighting/Horticulture);

Bitkiler fotosentez için güneş ışığına ihtiyaç duymaktadır. Fakat güneş ışığının yeterli olmadığı ve/veya güneş ışığının olmadığı tarımsal üretim tesislerinde(indoor farming) daha verimli bitki üretimleri olması için günün yalnızca güneş olan zamanlarında değil, kalan gün aralıklarında da sürmesi için güneş ışığını simule eden LED’li aydınlatma armatürleri kullanılmaktadır. Bu LED’li uygulamalarda LED’lerin dalga boyu ve PPFD olarak adlandırılan bitkinin fotosentez için gerek duyduğu PAR ışığının yoğunluk ve spektruum değerleri oldukça önemlidir. Bu sebeple sistem kurulumlarında kullanılan LED’li armatürlerin sıradan beyaz ışıklar ve bitkinin ihtiyacı olmayan lumen çıktılarıyla tasarlanmamalıdır. Bitki filizlenme döneminde ayrı, meyve verme döneminde ayrı, çiçek açma döneminde ayrı dalga boylarına ve enerjiye yani spektrumlara ihtiyaç duymaktadır. Bitki çeşidine, ortam çevresel koşullarına ve sistem tasarımlarına göre çeşitli LED’li modül tasarımları ve kontrol sistemlerinin yapılması gerekmektedir.

Muwoco,  bu sistemlerin ihtiyaçlarını analiz ederek gerekli modül tasarımlarnı ve kontrol sistemlerini gerçekleştirmektedir.

Ayrıca, Tarım Teknolojileri başlığında tanıtımını yaptığımız ürün gruplarımızı içeren Gateway, End-Node ve sensörler bitki aydınlatma sistemlerini de desteklemektedir.

UV Spektrumda LED’li Tasarımlar;

UV spekturumda 3 farklı aralık birçok uygulamada kullanılmaktadır. Bu aralıklar UV-A, UV-B ve UV-C ‘dir. UV-C enerji olarak oldukça güçlüdür. UV-C özellikle dezenfeksiyon ve sterilizasyon işlemlerinde kullanılmaktadır. Ancak oldukça zararlı etkileri vardır. Direkt olarak canlı hücre yapısını kırmaktadır. Bu sayede zararlı virüs, bakteri gibi mikrorganizmaların yok olmasını sağlamaktadır.

UV-A ve B genellikle kürleme yani hızlı kurutma işlemlerinde kullanılmaktadır. UV ışık ile tetiklenen kimyasal reaksiyonların gerçekleşmesiyle bu kürleme işlemleri gerçekleştirilmektedir.

UV-A, boya kurutma uygulamalarında kullanılmaktadır. Bu uygulamalarda UV ışık kurutma işlemini hızlandırmaktadır. Bir takım kaplama malzemeleri ile bu işlem UV ışığa maruz bırakılarak hızla boya yüzeyinin hazırlanması sağlanır. Bu gibi uygulamalarda doğru miktarda UV ışık ( Radiant Flux) uygulamak gerekmektedir.

Muwoco, UV uygualamalar için LED modül ve sürücü (driver) devreleri tasarlamaktadır. Ayrıca bu uygulamalarda kablosuz kontrol sağlanması önemlidir. Muwoco, IoT alannında deneyimleriyle Wi-Fi, Bluetooth tabanlı kontrol devreleri çözümleri sunmaktadır.

Genel Aydınlatma ve Tüketici Ürünleri Aydınlatmaları;

LED teknolojisi sayesinde oldukça esnek tasarımlar gerçekleştirilebilmektedir. Küçük paketlerde oldukça yüksek lümen çıktıları verebilmektedirler. Bu sayede birçok tüketici ürünlerinde kullanılabilmektedir.

Son dönemlerde en yaygın kullanım mobilya gibi iç mekan uygulamalarında görülmektedir. İnsana değen ve konfor alanlarının oluşturulmasında rol oynayan mobilya aydınlatma ürünleri tasarlamlar yapıyoruz. Bunlar arasında en çok talep gören dokunmatik ürün devreleri, beyaz eşya, spot aydınlatma, akvaryum aydınlatma gibi birçok tasarımı gerçekleştirmekteyiz.

Müşteri talepleri doğrultusunda ihtiyaç analizleri yapılarak gerekli devre tasarımları ve üretimlerini gerçekleştiriyoruz.