Uçtan Uca Tarımsal Üretim Teknolojisi

Tarım teknolojileri üzerine geliştirdiğimiz donanım ve yazılımlardan oluşan ürün grubumuzla seralar, dikey tarım tesisleri gibi kontrollü tarım uygulamaları için izlenebilir ve yönetilebilir dijital sistemlere altyapı sağlıyoruz. Tasarladığımız ürünler sistemin  uçtan uca zincirlerini oluşturmaktadır. Sensörlerden alınan verileri End-Node cihazlarımız sayesinde kablosuz olarak ana kontrol cihazlarımız olan Gateway’lere iletilir. Buradan ise verilerin yorumlanması, veriler doğrultusunda aksiyonların alınması için yazılım modülüne aktarılır. 

Bu sistemler verimli, sürdürülebilir ve güvenilir tarımsal üretimin yapılmasını sağlayan önemli ürünlerdir. 

Bu doğrultuda tarımsal üretim yapacak işletmeler/kişiler daha verimli mahsullere dolayısıyla kar sağladıkları üretimlere ulaşmalarını bu donanım ve yazılım altyapılarıyla sağlamaktayız.

 

 1. Gateway(Ana Kontrol Ünitesi)

 2. End-Nodes(Uç Birimler)

 3. Sensörler 

 

LoRa Gateway

LoRa modülasyon tekniğinin kullanıldığı Lora gateway, sensörlerden gelen verileri toplayan ve bu verileri buluta gönderen bir cihazdır. LoRa Gateway, çiftçiler için oldukça faydalıdır. Tarım alanlarında, LoRa Gateway’ler, toprak nem sensörleri, sıcaklık sensörleri, nem sensörleri, hava kalitesi sensörleri vb. gibi birçok sensörden eş zamanlı veri toplayabilmektedir. Bu sensörler,  pH, EC, sıcak, nem oranını ve hava kalitesi gibi önemli parametreleri ölçerek, çiftçilere tarım faaliyetlerini optimize etmek için önemli verileri sağlar. LoRa Gateway’ler ayrıca, çiftçilerin tarım alanlarını uzaktan izlemelerine ve kontrol etmelerine olanak tanır.

LoRa End-Node

Tarım ağları kurulumunda en önemli fonksiyonlardan birini üstlenen cihazlar sensörlerden verileri okuma işlemini yapan End-Node cihazlarıdır. Toprak nem-sıcaklık, par sensör gibi tarım alanlarında kontrollü tarım yapılmasını sağlamak için ölçümler bu cihazlar sayesinde yapılmaktadır. Muwoco End-Node cihazları, RS485, 0-10V, 0-5V gibi dijital ve analog sensör çıkış tiplerini desteklemektedir. 5-10km’ye kadar bir tarım arazisinde veya sera tesislerinde onlarca end-node ve sensörlerle bir ağ kurulumu sağlanmaktadır. Lora kablosuz haberleşme tekniğiyle kablolama gerektirmeden sensörlerden ölçülen verilerin gatewaye aktarımı sağlanır.

Sensörler

Tarımsal üretimin en kritik parçası sensörlerdir. Sensörlerden verilerin alınması ve yorumlanmasıyla bitki üretimlerinin yapılması sistemin sürdürülebilir, sağlıklı ve verimli mahsuller ortaya çıkarmasını sağlamaktadır. Kontrollü ortam tarımında, kaynakların yeterli miktarda kullanılmasını sağlayarak dünyamızdaki kısıtlı kaynakların israfını önlenebilir, yüksek maliyetlerden korunur ve sağlıklı tarımsal üretimlere ulaşması sağlanır.

Uygulama Örneği;
Uzun mesafe dış mekan iklim takibi yapılması üzere sensör verilerinin alındığı ölçüm istasyonu kurulumu; kullanılan ürünler Muwoco Gateway, End-Node ve sensörler.